About Us

Chuan Keat Motor Trading Sdn Bhd diasaskan di Kepala Batas, Pulau Pinang pada tahun 2014 dan sudah berkembang kepada bisnes dengan 5 cawangan sejak pertubuhan. Rakan kongsi bisnes utama kami merupakan kedai motosikal KB Soon Huat Motor Sdn Bhd yang sudah beroperasi selama 30 tahun dan mempunyai dealership jenama motosikal utama dalam Malaysia macam Yamaha, Honda, SYM, Benelli, Modenas, Kawasaki, KTNS dan lain-lain. CKT Holding Sdn Bhd ialah rakan kongsi kami yang menjalankan bisnes barang elektrik dan perabot dengan membekal produk elektrik jenama utama Sharp, Toshiba, Panasonic, Daikin, Samsung, LG, Midea dan lain-lain.

Cawangan dan kedai rakan kongsi kami melingkungi negeri Pulau Pinang dan Perak yang termasuk kawasan Perai, Sungai Dua, Simpang Ampat, Bukit Mertajam, Kepala Batas dan Parit Buntar (Perak). Kedai kami boleh juga dijumpai dalam negeri Kedah di kawasan Padang Serai, Kulim dan Sungai Petani.

Misi: Membekal motosikal, barang elektrik dan perabot (barang keperluan) dengan harga berpatutan atau pinjaman senang kepada semua pelanggan.

Kami mempunyai pengalaman dan pengetahuan yang matang dalam jualan loan (pinjaman) untuk motosikal, barang elektrik dan perabot. Dari down payment RM8 sampai harga Cash, kedai kami membekalkan segala pakej mengikuti permintaan dan budjet pelanggan. Urus niaga trade in motosikal lama untuk tukar baru pun diterima. Kedai kami mengutamakan servis jualan dengan jurujual kedai terlatih yang sentiasa bersedia untuk memberi bantuan dan cadangan konstruktif
kepada pelanggan supaya proses pembelian pelanggan dimudahkan.

Visi: Menyediakan servis terbaik yang menyeluruh dari masa jualan sampai lepas jualan supaya kami
boleh berkhidmat untuk pelanggan jangka panjang.

Selain daripada servis jualan, kedai kami berusaha menyediakan khidmat lepas jualan untuk menyenangkan urusan pelanggan dengan kedai kami. Untuk cawangan bisnes motosikal, kedai kami menyediakan khidmat servis repair, warranty claim, pembaharuan insurans dan kutipan duit bulanan pelanggan. Khidmat lepas jualan barang elektrik dan perabot seperti pemasangan produk, warranty claim dan tunjuk ajar cara pembayaran juga disediakan di kedai kami.

Chuan Keat Motor Trading Sdn Bhd bertekad untuk membekalkan servis kepada pelanggan kami
dengan lagi bagus dan berjauhan.